Mål är drömmar med deadlines

Den här veckan har vi haft fullt upp på kontoret. Leverans av rapporter och bokslut. 70 skattedeklarationer har rapporterats. För att detta skall vara möjligt behövs en god planering. Vi använder oss av checklistor för alla arbetsuppgifter som vi stämmer av allt efter som. Vi implementerade Visma Advisory när vi startade bolaget vilket underlättar mycket. Det ger en bra överblick på alla uppgifter samt vi kan stämma av löpande hur vi ligger till. Vårt mål är nu att växa därför är en god planering en förutsättning för att de skall fungera.

Planering

I dag läste jag Isabella Löwengrips blogg vilket jag gör varje dag. För mig som entreprenör ger dig mig inspiration och nya lärdomar att läsa denna blogg. I dag skrev hon om mål och om att hon ber teamet om en lista med 5 mål. Det kan vara personliga mål och privata mål.

Om alla ser till att vi når bolagets mål vill jag att bolaget hjälper alla i teamet med sina mål.

Detta skall jag implementera nu när vi växer. En mycket bra ide. Jag har massor av drömmar i mitt entreprenörskap. Genom att skriva ner sina mål och följa upp måluppfyllelsen tror jag att det är lättare att uppfylla dom. Detta gäller även om man är anställd. Jag hade en chef som sa till mig en gång om du inte uttrycker vad du vill och vart du vill hur skall då någon annan veta det? Dessa ord glömmer jag aldrig och efter de orden har jag blivit bättre på att uttrycka vad jag vill. Det är något jag alltid påminner mina anställda.

Här kommer mina 5 mål

  • Fokusera på rätt saker – bli bättre på att delegera och bli mer tillgänglig
  • Växa till 5 personer i Lavendo till december 2019
  • Växla upp med sociala medier och sprida vår passion om entreprenörskap
  • Bli snällare mot mig själv
  • Resa med min son
Havet

Jag har stora mål med Lavendo. Det har därför krävts en hel del arbete. Som ensamstående mamma innebär det att min andra arbetsdag börjar när sonen har somnat. Jag ångar inte en sekund allt hårt arbete. Det är bland det roligaste jag har gjort i mitt liv att starta Lavendo. Mitt privata mål är att vi skall kunna åka till havet och bara vara på semestern. Jag älskar havet och det ger mig ett inre lugn. Har varit dålig på att ha privata mål men detta tycker jag är ett bra mål att fokusera på. Nu är man inte ensam längre så det är dags att börja ta hand om sig själv lite bättre. Som ensamstående går det inte att vara sjuk tex för det finns ingen annan i familjen som stöttar upp. Därför är det extra viktigt att man tar hand sig själv lite bättre. Tror på om man hittar en bra balans mellan det privata och entreprenörskapet så vinner alla på det i längden. Man presterar bättre och blir gladare på jobbet om man balanserat upp sitt privata liv med sånt som ger en positiv energi.

Mer tid att hålla handen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *